Hoe gaat het met ParkHaven010?

Hoe gaat het met ParkHaven010?

 

“Ik heb me ingeschreven als geïnteresseerde en ben benieuwd wanneer ik weer een update krijg?” De mensen die interesse hebben om te gaan wonen aan de Parkhaven groeit iedere dag. Het laatste nieuwsartikel is van begin dit jaar. Tijd om een update te geven waar we achter de schermen mee bezig zijn.

Wachten op uitspraak Raad van State
Nadat de gemeenteraad in februari groen licht gaf voor het bestemmingsplan zijn negen partijen in beroep gegaan bij de Raad van State. Inmiddels hebben we bericht ontvangen, dat door drukte bij de Raad van State een uitspraak langer duurt. We verwachten begin volgend jaar uitspraak.

In de tussentijd
Zitten we niet stil en zijn we bezig met het uitwerken van de structuur van de gebouwen, de woningplattegronden, invulling van de begane grond en de inrichting van het openbaar gebied. We bereiden het plan zover voor, dat we snel door kunnen als ook de Raad van State groen licht geeft.

Planning na een positieve uitspraak
De planning is nu start verkoop tweede kwartaal 2025 en eind 2025 start bouw. We beginnen met de bouw van de parkeergarage en daarna de drie gebouwen die tussen het Drooglever Fortuynplein en de Euromast in komen. Aansluitend starten we met de bouw van de parkeergarage en de 5 gebouwen tussen de Euromast en de Nieuwe Maas. Verwachting is dat het totale plan rond 2030 klaar is. De Parkhaven is dan veranderd in een groene en aangename kade. Een plek waar iedere Rotterdammer kan wonen met horeca, kleine bedrijfjes en kleine kantoren. Auto’s zie je niet meer op straat en staan in de ondergrondse parkeergarages. De boten liggen aan de kade en op diverse plekken kun je gezellig zitten op een terras. Een plek om blij van te worden met de Euromast als stralend middelpunt.

Wij hebben nu al zin in een kopje koffie op één van de terrasjes. Voor nu wensen we iedereen een fijne zomer.

Team ParkHaven010

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.