Wonen

Voor iedere Rotterdammer

 

Wonen aan Het Park, aan het water, op loopafstand van de binnenstad en het icoon van Rotterdam als buurman, je zou bijna denken dat het alleen is weggelegd voor de happy view. Nee hoor! ParkHaven010 is voor iedere Rotterdammer betaalbaar. In totaal komen er circa 650 appartementen waarbij de verdeling is: 20% sociaal segment, 30% middensegment, 30% hoger segment en 20% topsegment.

De grootte varieert van minimaal 50 m² tot 200 m². Iedere verdieping is een mix van verschillende woningtypes. Stadsgezinnen kunnen hier perfect wonen want ongeveer 30% van de appartementen is groter dan 85 m². De woningen in het sociale segment zijn levensloopbestendig. In de toppen bevinden zich de grotere appartementen. Naast wonen is er ook ruimte voor werken aan huis, ateliers en kantoren.

Voorzichtig zijn we gestart met het schetsen van de woningplattegronden. Waarbij we ons laten inspireren door het Haussmannconcept. Kenmerkend voor dit concept is dat ruimten in een appartement aan elkaar gekoppeld zijn, in plaats van dat de ruimtes alleen via een gang bereikbaar zijn. Vanuit het appartement kijk je uit over het park, straatjes tussen de gebouwen of het water.

Resultaten infoavonden
Alle informatie die we opgehaald hebben in de periode mei 2019 – maart 2020 hebben we overzichtelijk bij elkaar gezet op de pagina ‘Resultaten infoavonden‘.

Quickscans
Als onderdeel van het haalbaarheidsonderzoek ParkHaven010 zijn op 8 onderwerpen recent quickscan onderzoeken uitgevoerd, van archeologie, tot geluidshinder, tot flora & fauna. Op deze pagina vind je de conclusies per quickscan en de volledige quickscans.