Het plan

Masterplan ParkHaven010

 

Hoe gaaf zou het zijn als je kunt gaan wonen aan de Parkhaven. Direct naast het icoon van Rotterdam, de Euromast, met zicht op Het Park én het water. We nemen je mee in het initiatiefplan ParkHaven010.

Acht gebouwen, allemaal verschillend in vorm en detaillering, met elk een eigentijdse, stadse sfeer. De architectuur sluit aan op de verfijnde bouwstijl die je ziet in het Scheepvaartkwartier. Als je langs de kade wandelt, zie je meteen dat de gebouwen één geheel vormen en toch dat ieder blok net even anders is. De toppen verspringen en het middendeel van alle gebouwen is net zo hoog als het schip (De Brug) van de Euromast. Tussen de gebouwen door heb je zicht op Het Park of het water.

De Euromast blijft een markant herkenningspunt en in de wijde omtrek zichtbaar. Links en rechts van de Euromast staan de stadsblokken op gepaste afstand van het icoon. De hoogte varieert tussen de 35 en 45 meter, waarvan twee uitzonderingen. Het stadsblok aan het Droogleever Fortuynplein is hoger met ca. 70 meter en het stadsblok direct rechts van de Euromast is 35 meter.

Kijkend vanuit Het Park zie je dat drie gebouwen net iets boven de boomtoppen uitsteken. Deze vormen zo een lijn met de faculteitstoren van het Erasmus MC, de Parkhavenflat en de Vopak-toren aan de andere kant van Het Park.

Woningen voor iedereen
Het idee is om hier woningen in verschillende prijsklassen te realiseren, van sociale huur tot middelduur en exclusieve koop. Woningen dus voor mensen met een verschillende portemonnee, van gezinnen tot singles, van jong tot oud, van Rotterdammer tot nieuwkomer.

Resultaten infoavonden
Alle informatie die we opgehaald hebben in de periode mei 2019 – februari 2021 hebben we overzichtelijk bij elkaar gezet op de pagina ‘Resultaten infoavonden‘.