Het plan

ParkHaven010 onder de loep

 

Het ontwerp, de architectuur & detaillering, is een mix van de stijlen die je ziet in het Scheepsvaartkwartier, Parijs en Chicago.

In het initiatief ParkHaven010 komen 9 gebouwen. Het eerste gebouw, gezien vanaf het Drooglever Fortuynplein, is ca. 19 verdiepingen hoog en sluit aan bij de hoogte van het tegenovergelegen nieuwbouwproject Little C.

De andere 8 gebouwen hebben een hoogte van ca. 11 verdiepingen, waarvan de bovenste 2 tot 3 woonlagen ‘terugspringen’. De hoogte van de gebouwen is afgestemd op de zogenaamde scheepsbrug aan de Euromast en het ventilatiegebouw van de Maastunnel.

Op de informatieavonden hebben we verder laten zien hoe de gebouwen zich tonen in de omgeving en in het park. Wat ziet u als u in het park wandelt in de winter als de bomen kaal zijn? √Čn in de zomer op het moment dat de bomen in volle bloei zijn?

Woningen voor iedereen

Het idee is om hier woningen in verschillende prijsklassen te realiseren, van sociale huur tot middelduur en exclusief. Woningen dus voor mensen met een verschillende portemonnee, van gezinnen tot singles, van jong tot oud, van Rotterdammer tot nieuwkomer.

Panelen
Klik hier voor de pdf met panelen van de Info-avond / het plan (21 en 22 mei 2019).

Conclusies reactieformulieren
Klik hier voor de pdf met de conclusies van de reactieformulieren naar aanleiding van de info-avond (21 en 22 mei) en ontvangen via de website.

Quickscans
Als onderdeel van het haalbaarheidsonderzoek voor Parkhaven zijn op 8 onderwerpen recent quickscan onderzoeken uitgevoerd, van archeologie, tot geluidshinder, tot flora & fauna. Op deze pagina vindt u de conclusies per quickscan en de volledige quickscans.