RESULTATEN INFOAVONDEN

“Vertel ons wat je van ParkHaven010 vindt.”
Bekijk hier de resultaten van alle infoavonden. Welke punten als positief, kansrijk of negatief werden ervaren en hoe deze zijn verwerkt in het plan.

 

Toelichting bestemmingsplan
Georganiseerd door de Ontwikkelcombinatie en de gemeente  – 23 maart 2022

“Het bestemmingsplan is eigenlijk een juridisch document.”
Daar waar het masterplan aantrekkelijke plaatjes laat zien over hoe de Parkhaven kan gaan worden. Is een bestemmingsplan eigenlijk een juridisch document. Het bepaalt wat iemand mag bouwen, hoe gebouwen en terreinen gebruikt mogen worden en onder welke voorwaarden. Woensdag 23 maart praatte de Ontwikkelcombinatie de mensen bij over hoe het masterplan vertaald is naar het bestemmingsplan. De gemeente Rotterdam vertelde waar het aan moet voldoen, welke stappen een bestemmingsplan moet volgen en hoe mensen een zienswijze kunnen indien. Meer dan 450 mensen hadden zich aangemeld. Bekijk hier het verslag, de digitale live-uitzending en de beantwoording op de vragen.

 

Toelichting masterplan
Georganiseerd door de Ontwikkelcombinatie – 4 februari 2021

“Stel je vraag via het formulier ‘praat mee’.”
Donderdag 4 februari 2021 was het zover! Daar waar we achter de schermen met veel creativiteit en inzet aan hebben gewerkt, konden we eindelijk in een digitale live-uitzending laten zien: Masterplan ParkHaven. Maar liefst ruim 700 belangstellenden – uit de buurt, uit andere stadsdelen van Rotterdam én van buiten de gemeente – keken naar de uitzending. En zo’n 190 kijkersvragen werden ingediend via parkhaven010.nl/praat-mee. Job van Zomeren, woordvoerder namens de ontwikkelcombinatie, liet aan de hand van een korte film zien op welke punten het plan is aangepast en verbeterd. Jan van de Ree, gebiedsontwikkelaar centrum van de gemeente Rotterdam, lichtte het bestuurlijke proces rond het Masterplan toe en landschapsarchitect Cor Geluk en architect Jaakko van ’t Spijker gingen dieper in op de details van het plan.

Bekijk hier het verslag en de beantwoording op de vragen?

Toetsen masterplan
Georganiseerd door de Ontwikkelcombinatie – 9 en 10 maart 2020

“Wat vind je nu van het plan?”
Als je kijkt naar het allereerste plan en de aanpassingen die in de loop van de tijd zijn gedaan. Wat vind je dan nu van het plan? De geïnteresseerden, die de ontwikkelingen van het plan volgen, zagen hoe de feedback verwerkt is uit de infoavonden in mei 2019, de input uit de ‘Durven & Dromen’ sessie op 16 januari 2020, de inbreng van de ondernemers en van de raad op het toetsingskader. Ook vroegen we de mensen om inzicht te geven in hun standpunt op het plan – positief, kansrijk of negatief – en eventuele interesse in een koop of huur appartement.

Benieuwd naar de resultaten? Bekijk het verslag.

Durven Dromen sessie
Georganiseerd door de Ontwikkelcombinatie – 16 januari 2020

“Zo fijn, dat we nu de kans krijgen om mee te dromen over ParkHaven010.”
Droom je mee? Die vraag stelden we aan deelnemers van de Durven & Dromen sessie op 16 januari 2020. De deelnemers zijn positief over de ontwikkelingen en ambities die er zijn voor ParkHaven010 en hun ideeën kunnen het verschil maken in hoe ParkHaven010 eruit kan komen te zien. Mensen liepen in en uit om inspiratie op te doen, ideeën te spuien en wensen of grieven te delen. Het resultaat aan het eind van de avond was een diversiteit aan bruikbare ideeën.

Benieuwd naar de Durven & Dromen ideeën? Bekijk het verslag en het filmpje van de avond.

Randvoorwaarden woningbouw
Georganiseerd door de gemeente Rotterdam – 24 en 25 september 2019

“Gemeente hoe toetsen jullie een ongevraagd marktinitiatief, een unsollicited proposal?”
De gemeente vertelde wat het toetsingskader voor woningbouw aan de Parkhaven inhoud en aan welke randvoorwaarden en uitgangspunten woningbouw op deze locatie moet voldoen. Het gaat hierbij onder andere om eisen op gebied van het bouwvolume, het uiterlijk en de architectuur van de bebouwing en de zichtbaarheid van de monumenten.

Bekijk hier op welke punten de gemeente ParkHaven010 toetst.

Ongevraagd marktadvies Parkhaven
Georganiseerd door de Ontwikkelcombinatie ism gemeente Rotterdam – 21 en 22 mei 2019

Bij de lancering van het haalbaarheidsonderzoek presenteerde de Ontwikkelcombinatie Parkhaven Partners de ideeën die er zijn voor woningbouw aan de Parkhaven. Tijdens deze avonden konden omwonenden in gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente en Parkhaven Partners. De reacties op ParkHaven010 varieerden van “Slecht plan” tot “Dit is zo mooi, hier wil ik wonen”.

Reactieformulieren
Klik hier voor de pdf met de conclusies van de reactieformulieren naar aanleiding van de info-avonden en ontvangen via de website.

Panelen 21 en 22 mei 2019
Klik hier voor de pdf met panelen over het plan
Klik hier voor de pdf met panelen verkeer
Klik hier voor de pdf met panelen over groen
Klik hier voor de pdf met panelen over wonen
Klik hier voor de pdf panelen inrichting kade en begane grond