College stemt in met masterplan

Het college van b&w Rotterdam stemt in met het Masterplan

Super mooi bericht! Het college van b&w Rotterdam stemt in met het masterplan aan de Parkhaven. De afgelopen maanden hebben we, met alle opgehaalde feedback, met veel creativiteit gewerkt aan het plan.

We hebben met het masterplan oprecht gekeken hoe met behoud van kwaliteiten van het gebied de Parkhaven meer wordt dan een aan- en afvoer locatie van Euromast bezoekers en gasten van de horecaboten.

  • De kade wordt autovrij gemaakt en verandert van een parkeerplaats in een groen recreatiegebied. Het tweerichtingsverkeer aan de Parkhavenkade blijft gehandhaafd.
  • In eerdere plannen was de ruimte rondom de Euromast 70m en nu is de vrije ruimte 105m. De openbare ruimte voelt nu als een grote, groene ruimte waarin de Euromast tot zijn recht komt als icoon. Hierdoor komen de zichtlijnen rond de Euromast én vanaf de Parksluizen naar de Euromast beter tot zijn recht.
  • Door de Euromast extra ruimte te geven, hebben we het aantal gebouwen van negen naar acht gebouwen teruggebracht. Concreet betekent dit drie gebouwen links van de Euromast en vijf gebouwen rechts van de Euromast. Met als resultaat dat links van de Euromast de gebouwen meer lucht krijgen. En er meer zicht ontstaat op Het Park.

Op 4 februari gaan we het Masterplan tijdens een digitale informatiebijeenkomst presenteren. Fijn als je erbij kunt zijn. De volgende stap is 10 februari de behandeling in de commissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte en vervolgens spreekt de gemeenteraad zich uit op 18 februari.

Gebruik deze link om je aan te melden voor de informatieavond.
Dit is de link naar het masterplan.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.